Kosten operatie levershunt hond

Bloed stroomt door het hele lichaam van een hond. Bij normale honden komt dit bloed uit de maag, darmen, milt en alvleesklier in de lever.  Wanneer een hond levershunt heeft betekend dit dat er een extra bloedvat het bloed om de lever heen leidt. Dat wil zeggen dat het bloed eerst door het hele lichaam heen stroomt en vervolgens pas naar de lever gaat.

Levershunt is een erfelijke aandoening, levershunt is lastig te herkennen en wordt daarom in veel gevallen pas na anderhalf jaar ontdekt. Wanneer er niets gedaan wordt aan de aandoening levershunt kan dit ernstige gevolgen hebben voor je hond met zelfs een dodelijk afloop. De kosten kunnen erg hoog zijn een hond verzekeren kan hierbij de oplossing zijn

Wat is een levershunt?

Levershunt is een erfelijke aandoening die dodelijk kan zijn wanneer het niet wordt behandeld. Maar wat is levershunt nou precies? Levershunt is een afwijkend bloedvat, dat het bloed vanuit de darmen om de lever heen leidt. Doordat het bloed niet eerst door de lever geleid wordt, zitten er in dit bloed allerlei afvalstoffen en verteerd voedsel.  Wanneer het bloed eerst langs de lever gaat wordt dit gezuiverd. De afvalstoffen worden uit het bloed gehaald en het bloed wordt gezuiverd. Wanneer een hond levershunt heeft gebeurt dit dus niet.

Doordat er bloed in het lichaam komt wat niet is gezuiverd door de lever kunnen bepaalde functies uitvallen en schade oplopen. Een van de belangrijkste dingen die problemen geeft wanneer een hond levershunt heeft zijn de hersenen. Deze kunnen doordat er ongezuiverd bloed doorheen stroomt niet goed functioneren. Een verzekering hond kan ervoor zorgen dat hoge kosten bespaard blijven.

Symptomen

De symptomen van levershunt zijn niet altijd direct merkbaar. Het kan voorkomen dat je al op jonge leeftijd verschijnselen ziet, maar dit kan ook pas na anderhalf jaar zijn. De verschillende symptomen zijn:

–          Mager en groeiachterstand

–          Sloomheid

–          Braken

–          Overmatig drinken

–          Blaasontsteking

–          Afwijkend gedrag*

 

*Afwijkend gedrag kan bestaan uit bijvoorbeeld: wankel lopen, afwezig gedrag, dralen, coördinatieproblemen.

 

Oplossingen

Wanneer je hond de erfelijke aandoening levershunt heeft zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om je hond te laten opereren. Bij deze operatie wordt de shunt afgesloten. Een shunt een “niet-normale” verbinding tussen twee delen van het lichaam waar vloeistof doorheen kan stromen. Wanneer de shunt te veel wordt afgesloten kan dit zorgen voor leverstuwing. Wanneer de shunt te weinig wordt afgesloten is het effect te laag voor een positief effect.

Wanneer de levershunt operatie is voltooid heeft een hond in de meeste gevallen weer een normaal leven. Toch moet je niet vergeten dat het wel om een erfelijke aandoening gaat. Wanneer je kiest om je hond niet te laten opereren is een alternatief om je hond in te laten slapen. Wanneer je namelijk niets doet aan de aandoening kan dit ernstige gevolgen hebben. Op deze manier kun je de verschijnselen voor zijn en je hond een boel leed besparen.

 

Kosten Levershunt operatie

De kosten voor een levershunt operatie kunnen flink oplopen. Om de diagnose te kunnen stellen is het noodzakelijk om eerst een ammonia test te doen. De kosten van deze ammonia test zijn ommenabij de €15,-. Vervolgens zal er een echo gemaakt moeten worden om het exact vast te kunnen stellen wat er precies aan de hand is. Deze kosten zullen ongeveer €90,- zijn. De kosten voor de levershunt operatie zelf kunnen flink in de papieren lopen, dit kan tot wel €1800,- kosten.

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen deze kosten kan betalen. Daarom is het verstandig om je hond te verzekeren. Voor een klein bedrag per maand is je hond verzekerd voor verschillende operaties. Zo kom je nooit voor onvoorziene kosten te staan en kun je jouw hond de zorg bieden die hij verdient. Op Tinki.nl Kun je verschillende hondenverzekeringen met elkaar vergelijken zo is er altijd een verzekering die op de wensen van jouw en je hond aansluit.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YOU MAY LIKE