Wat zijn de kosten van vaccinatie bij honden?

Honden kunnen net als mensen vervelende ziektes oplopen, vooral in de eerste weken zijn honden erg vatbaar voor allerlei ziektes. Om te voorkomen dat je hond een vervelende ziekte oploopt is het van belang dat je hond bepaalde vaccinaties krijgt. Vaak moeten honden jaarlijks worden gevaccineerd. De kosten kunnen jaarlijks afwijken, want een hond hoeft natuurlijk niet ieder jaar dezelfde vaccinaties. Het kan ook per dierenarts verschillen welke kosten ze rekenen voor bepaalde vaccinaties. Het kan voorkomen dat de ene dierenarts meer rekent voor een vaccinatie dan de andere dierenarts. Een verzekering hond kan ervoor zorgen dat een gedeelte of zelfs het complete bedrag wordt verzekerd

Als je het vervelend vindt om voor deze kosten te moeten opdraaien of je kunt het simpelweg niet missen, dan is een hondenverzekering een goede oplossing. Wanneer je een hondenverzekering hebt kan het zijn dat je verzekering de kosten voor een vaccinatie gedeeltelijk of wellicht volledig dekt. Zo hoef jij je geen zorgen te maken of je jouw hond wel of geen vaccinaties kunt geven.

Via de verzekeringsvergelijker op Tinki.nl kun je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Op deze manier kun je eenvoudig via de verschillende filters aangeven wat jouw wensen zijn. Zo kun je de goedkoopste hondenverzekering voor je hond kiezen, zodat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan en je hond alle zorg kunt bieden die hij nodig heeft.

Waarom moet ik mijn hond vaccineren?

Wanneer een pup net geboren is drinkt een pup moedermelk. Deze moedermelk bevat verschillende afweerstoffen die een pup beschermt tegen vervelende ziektes. Tussen ongeveer de 5 en 15 weken verdwijnt deze weerstand. Puppy’s zijn in de levensfase erg gevoelig voor het oplopen van een infectie. Niet alleen moet een hond worden gevaccineerd maar een hond moet ook worden ontwormd.

Soorten vaccinaties

 Er zijn verschillende soorten vaccinaties in de eerste levensfase krijgt een pup de meeste vaccinaties tegen allerlei ziektes:

3 weken enting : Wanneer de kans op kennelhoest groot is kan de keuze worden gemaakt om een pup te laten enten tegen kennelhoest

6 weken enting: Een standaard vaccinatie die bij 6 weken wordt gegeven is de enting tegen hondenziekte & parvo

8/9 weken enting: pups worden nogmaals ingeënt tegen parvo, doordat ze nog delen van de afweerstoffen van hun moeder in het lichaam hebben kan de eerste enting niet volledig zijn werk doen. Daarnaast worden ze ook ingeënt tegen de ziekte van Weil.

12/13 weken enting: Ze worden wederom gevaccineerd tegen de hondenziekte, parvo en de ziekte van Weil. Daarnaast krijgen ze ook de HCC enting deze beschermt een hond tegen hepatitis en leverontsteking.

Inenten volwassen hond

Wanneer je hond alle entingen heeft gehad, is het nodig om bepaalde inentingen jaarlijks te herhalen om er op deze manier voor te zorgen dat je hond blijvend is beschermd.  Naast de standaard vaccinaties kun je ook nog kiezen voor een aantal optionele vaccinaties zoals:

–          Hondsdolheid

–          Kennelhoest

–          Babesia

–          Leishmaniose

–          Ziekte van Lyme

Kosten vaccinatie hond

De exacte prijs voor een vaccinatie is lastige te bepalen. Elke dierenarts hanteert andere prijzen, dit kan komen door materiaal of inkoop van de benodigde spullen. De kosten waar je in elk geval rekening mee moet houden zijn de consultkosten. De kosten bedragen gemiddeld zo’n €30,-. Niet alle dierenartsen rekenen de consultkosten bij de prijs van de vaccinatie in. Zo kan het dus voorkomen dat je denkt goedkoop uit te zijn maar er vervolgens nog consult kosten bijkomen. De gemiddelde prijs voor een vaccinatie ligt tussen de €45,- en €55,-. In de meeste gevallen worden deze kosten volledig of gedeeltelijk vergoed wanneer je je hond hebt verzekerd. Als je je hond niet hebt verzekerd zal je deze kosten zelf moeten betalen.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YOU MAY LIKE