Autoaanvraag

De blog site voor alles wat met auto's te maken heeft.

Nieuw of tweedehands kopen

Het kopen van een auto doe je niet elke dag en kan daarom bij sommige kopers enige stress met zich meebrengen. Met de komst van het internet is het gelukkig allemaal makkelijker geworden. Een paar klikken en je vind snel honderden voertuigen die worden aangeboden door particulieren en bedrijven.

Kies je voor een nieuwe of tweedehands voertuig? Als je kiest voor een tweedehands auto betaal je vaak een lagere aanschafprijs. Een tweedehands voertuig kan door meerderen eigenaren zijn gebruikt. Daardoor heb je kans dat er gebruikssporen zijn en onderhoud gedaan moet worden. Terwijl je bij een nieuwe auto ervan uit mag gaan dat jij de eerste eigenaar wordt. Zodra je een nieuwe voertuig hebt gekocht heb je te maken met (hoge) afschrijvingskosten. En kies je voor een nieuwe auto, dan kun je vaak opties samenstellen naar je eigen wens. Ongeacht of je nu een nieuwe of tweedehands koopt, maak altijd eerst even een proefrit. Je hebt direct een ‘feeling’ met het voertuig  en kun je kijken hoe de remmen en de stuur reageert tijdens het rijden. Naast een proefrit kijk ook onder de motorkap en luisteren naar eventuele geluiden.

Overdragen van de auto

Is het moment gekomen dat je een auto gaat kopen, dan kun je samen met de verkoper het voertuig op je naam zetten bij het postkantoor. Hier wordt het kenteken op je naam gezet. Neem een geldige ID mee zoals een paspoort.

Tenaamstelling

De verkoper zorgt voor het kentekenbewijs en tenaamstellingcode. Ben je het kentekenbewijs of de code kwijt? Dan kun je een nieuwe tenaamstellingcode aanvragen. Verkoop je een auto dan ontvangt de koper het vrijwaringbewijs. Die is voor de verkoper. Dit is het bewijs dat de verkoper geen verantwoordelijkheid meer heeft over het auto.

Verzekering

Op het moment dat het kenteken is overschreven op je naam, moet je een WA-verzekering hebben voor de auto. En moet de auto beschikken over een geldige APK.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Autoaanvraag

Thema door Anders Norén