Autoaanvraag

De blog site voor alles wat met auto's te maken heeft.

Waarom Duitse auto’s altijd populair zijn gebleven

Duitsland staat bekend als de luxe auto hoofdstad van de wereld. Maar hoe hebben ze deze status bereikt?

Porsche, Audi, BMW, en Mercedes-Benz, zijn enkele van ‘s werelds meest bekende en gevierde luxe autofabrikanten. Elk van deze merken beschikt over tal van modellen die speciaal zijn ontworpen om hun inzittenden te voorzien van pure, onvervalste weelde. Bovendien dienen deze auto’s ook als statussymbool en laten ze iedereen aan de buitenkant zien hoe succesvol je bent geworden.

Maar dit roept wel de vraag op waarom mensen deze bedrijven verkiezen boven de vele andere luxe automakers over de hele wereld? Er zijn immers genoeg alternatieven zoals Rolls Royce, Bentley, Lexus, Land Rover en Aston Martin. Welnu, een van de redenen waarom mensen consequent voor deze voertuigen kiezen, zou het feit kunnen zijn dat ze allemaal Duits zijn. Duitsland staat immers bekend als de luxe auto hoofdstad van de wereld. Vele Nederlanders kiezen er ieder jaar weer voor om hun volgende auto aankoop in Duitsland te doen. Een auto importeren uit Duitsland kun je zelf doen of overlaten aan een gespecialiseerde partij zoals bijv. Easy Import.

Laten we eens kijken naar een aantal mogelijke redenen waarom Duitse auto’s zo vaak worden geassocieerd met de wereld van luxe auto’s.

Duitsland is waar de auto werd uitgevonden

Een van de belangrijkste redenen waarom Duitse fabrikanten de beste luxewagens maken, is misschien omdat de moderne auto daar werd geboren. In 1885 onthulde een man met de naam Karl Benz ’s werelds eerste door benzine aangedreven auto in de vorm van de Benz Motorwagen. Hoewel hij absoluut niet luxueus was, was hij toch handiger dan lopen.

Zoals je misschien al geraden had, richtte Karl uiteindelijk zijn eigen bedrijf op, dat vandaag de dag bekend staat als Mercedes-Benz. Grappig genoeg was het niet alleen een Benz-familielid die de “eerste” auto maakte; het was ook een Benz-familielid dat de eerste autogerichte road trip ondernam. De vrouw van Karl, Bertha Benz, zou uiteindelijk van Mannheim naar Pforzheim rijden om haar man te bewijzen dat zijn uitvinding ook voor langeafstandsreizen kon worden gebruikt.

Engineering wordt in de meeste landen gezien als een nobel beroep, maar in Duitsland is dat beeld nog veel sterker. Daarom behoren de Duitse ingenieursopleidingen tot de beste van de hele wereld.

Als gevolg hiervan zullen afgestudeerden de universiteit (of een handelsschool) verlaten met niet alleen de kennis maar ook de ervaring om succesvol te zijn in dit vakgebied. Bovendien wordt fabricage ook gezien als een noodzakelijk proces dat hand in hand gaat met engineering.

Vanwege dit verband worden arbeiders in de productiesector ook gezien als belangrijk en essentieel. Door deze landelijke mentaliteit is het mogelijk dat deze werknemers zich veel meer gewaardeerd voelen en trots zijn op hun werk; waardoor ze zich meer inzetten om het werk goed te doen.

Ze hebben een cultuur die de ontwikkeling van geweldige luxe auto’s bevordert

De laatste waarschijnlijke reden waarom Duitsers superieure luxe auto’s maken, komt simpelweg neer op hun cultuur als geheel. Hoewel een cultuur natuurlijk vele facetten heeft, zijn er enkele sleutelelementen die zeker de eigenschappen bevorderen die nodig zijn om zulke fantastische voertuigen te vervaardigen. In het bijzonder zijn er twee, die omvatten: Detail-verliebtheit (aandacht voor detail) en Leidenschaft (gepassioneerde vurigheid).

Waar we het ook over hebben, als je werkelijk het beste van het beste wilt maken, zijn het deze kwaliteiten die je zult moeten nastreven (hoe kun je iets werkelijk geweldig maken als je er geen aandacht aan besteedt of er geen passie voor hebt?) Het feit dat beide concepten een aanvaard en algemeen gepraktiseerd deel van de Duitse cultuur zijn, helpt autofabrikanten zoals die van Audi waarschijnlijk om enkele van de beste luxewagens te maken die de mensheid kent. Dit feit doet op zijn minst geen afbreuk aan deze hypothese.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Autoaanvraag

Thema door Anders Norén