Autoaanvraag

De blog site voor alles wat met auto's te maken heeft.

Elektrisch rijden

De magie van de exclusieve elektrische auto
Steeds meer van de verkochte nieuwe auto’s is volledig elektrisch aangedreven. Met name de exclusieve Tesla is populair. De verwachting is dat er dit jaar 30.000 Tesla’s in Nederland verkocht zullen worden. Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor deze exclusieve auto?

Voordelen elektrisch rijden
Aan het elektrisch rijden zitten verschillende voordelen. Zo heb je te maken met lage energiekosten. Je komt ongeveer uit op kosten van 0,045 per kilometer. Erg goedkoop dus maar elektrische auto kan op andere gebieden juist duurder zijn. Daarnaast betaal je geen motorrijtuigenbelasting en aanschafbelasting. Voor leasen ligt de bijtelling in 2020 op 8 procent. Ook in het onderhoud is een elektrische auto goedkoper. Bij een elektromotor is er minder onderhoud nodig dan bij een brandstofmotor. Naast voordelen in de kosten is een elektrische auto beter voor het milieu en zijn de auto’s volledig stil tijdens het rijden.

Waarom dan een Tesla?
Tesla loopt op het gebied van batterijtechniek ver voor op zijn concurrenten. Een van de bezwaren op elektrisch rijden is het bang zijn om te stranden met lege batterij. Bij een Tesla is de range groot genoeg voor je dagelijkse ritten maar ook voor vakanties. Daarnaast heeft de Tesla een luxe uitstraling die veel mensen aanspreekt. Dit in combinatie met allerlei technische snufjes en snelheid zorgt voor een aantrekkelijk aanbod. De Tesla onderscheidt zich op het gebied van snelheid van zijn concurrenten. De Tesla kan in 1,9 seconden van 0 naar 100 kilometer gaan.

Andere exclusieve merken
De populariteit van de Tesla is natuurlijk bij andere exclusieve automerken niet onopgemerkt gebleven. Merken zoals BMW, Mercedes en Audi zijn druk aan de weg aan het timmeren met elektrische auto’s. Modellen variëren van snelle sportwagens tot luxe SUV’s. De Audi e-tron is een van de meest verkochte exclusieve auto’s.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Autoaanvraag

Thema door Anders Norén